Kupovina TOAD for Oracle Professional

Wednesday, 07.11.2007 – Dejan

Zaposlili smo u firmi još nekoliko Oracle programera, pa smo povodom toga odlučili da kupimo još 3 nove licence za “TOAD for Oracle Professional”.

Pošaljem ja E-Mail poruku na službenu adresu i pitam šta sve dobijamo uz tu licencu, da li imamo pravo na besplatni upgrade, support i sl.
Idući dan stiže meni odgovor od jednog njihovog prodavca, da dobijam support, besplatni upgrade i da će mi čak spustiti cijenu za 10%!!!

Ja se obradovao, kontam to je 300 EUR uštede…

Ali prerano sam se obradovao. Naime, na njihovom sajtu (quest.com) stoji cijena od USD $ 1,465 za jednu licencu, što je pretvoreno u evre malo iznad 1 000 EUR. On meni poslao ponudu sa “sniženom” cijenom od “samo” 1330 EUR po licenci !? Kontam ja da se nije zeznuo, nazovem ga, ali se nije zeznuo. Izgleda da oni kurs USD->EUR još uvijek računaju po nekom starom kursu iz prošle godine ili ko zna kad, pa sam mu ja lijepo objasnio da će me jeftinije izaći, ako kupim direktno online.

Pokušao on meni nešto da petlja, kao to su cijene samo za Ameriku, pa onda da cijene nisu ažurirane, ali se nisam dao smesti. I kad je vidio čovjek da me ne može preveslati tako lako, pristao je da mi pošalje licence po online cijeni uz još neke bonus stvari. Super.

Sa par razmjenjenih E-Mail poruka i par telefonskih poziva,  uštedio sam nekoliko stotina EUR.

Mada, mogao sam možda odmah kupiti online, da se ne bakćem direktno sa prodavačima. 😀

Post a Comment