Oracle i MySQL problemi: Zajedno do rjesenja!

Friday, 08.06.2007 – Dejan

Prije nekoliko godina, dok sam bio pocetnik u podrucju baza podataka, nailazio sam na mnoge probleme – nekad lagane, nekad teze. Vecinu sam ih pokusavao sam rijesiti uz pomoc dokumentacije ili knjiga, a kad nisam uspijevao, trazio sam rjesenje/savjet/pomoc na raznim forumima i preko Googlea.

U nerijetkim slucajevima sam znao izgubiti dosta vremena i zivaca, dok nisam nasao rjesenje ili neki savjet u vezi odredjenog problema.

Da nema Googlea i ljudi kao sto su Tom Kyte, koji nesebicno dijele svoje znanje i pomazu drugima, moj bi posao (a samim tim i zivot) bio mnogo tezi. ­čÖé

Zbog toga sam se i ja odlucio nesebicno pomagati drugim pocetnicima u podrucju baza podataka (tj. ukoliko moje znanje bude bilo dovoljno za pronalazenje rjesenja), konkretnije u vezi MySQL i Oracle baza, tako da mi mozete slati vasa pitanja sa DETALJNIM opisom problema, ocekivanim rezultatom i svim korisnim informacijama.
Pitanje ce biti postavljeno ovdje na sajtu i odgovor cemo pokusati dati svi zajedno, sa ciljem da odredjeni problem rijesimo na najbolji moguci nacin – dakle, ne samo da damo rjesenje, nego da to bude i “best practice” rjesenje.

Pitanja mozete slati na E-Mail dejanAToutsourcing-it.com


Post a Comment